Agenda Zinstreel

30-08-2014 | Bloemenvrouw bij het Fluisterwoud


Locatie: 's-Heerenberg
Straat: www.mechteldtenhamjeugd.nl
Plaats: 's-Heerenberg

Over het Fluisterwoud

Elayne Lussenburg loopt in het Fluisterwoud rond met een prachtige bos bloemen. Zij vertelt je wie je bent... dingen die ze niet kan weten, of toch wel...? Is het toneel of is het echt? Kom zelf langs en neem de heksenproef... (geen gruweldaad zoals destijds...) Kom het ervaren!

Elke zomer vindt in ‘s-Heerenberg het Mechteld ten Ham weekend plaats. En in dit weekend opent de koning van het Fluisterwoud de poorten van zijn rijk voor buitenstaanders. Alle elfjes, heksen, trollen, tovenaars en kabouters doen er deze speciale dag alles aan om het de kinderen van ‘s-Heerenberg en omstreken naar de zin te maken. Er wordt gezorgd voor eten, drinken, muziek, spannende activiteiten, spelletjes en knutsel- en frutselactiviteiten.

Mechteld ten Ham leefde in de middeleeuwen. Zij was een wijze (geleerde) vrouw wat ongewoon was in die tijd. Men vroeg zich af of zij over buitengewone krachten beschikte, want vrouwen hoorden volgzaam en onderdanig te zijn. Uiteindelijk volgde de heksenproef. In die tijd was dat een gruwelijke proef die een vrouw nooit kon doorstaan. En als zij het toch doorstond dan was ze per definitie een heks en moest ze het alsnog met de dood bekopen..... De mensen waren bang.....Was zij een heks of niet?

Ben je jonger dan 12, dan ben je dit jaar op zaterdag 30 augustus tussen 13.00 uur en 16.00 uur van harte welkom in het Fluisterwoud. De ingang van het Fluisterwoud is te vinden achter kasteel Huis Bergh te ‘s-Heerenberg. (Parkbos De Plantage). Zorg dat je op tijd bent, want om 16.00 sluit het Fluisterwoud haar deuren weer tot volgend jaar.

En…de koning van het Fluisterwoud vindt het erg leuk als alle kinderen verkleed komen.

 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl