Hoe krijg en houd je focus in 2016?

Het afgelopen jaar kwamen er steeds meer mensen naar mijn praktijk voor coaching. Vaak ging het om begeleiding van mensen met depressie, stress of burn-out klachten, maar ook mensen die gewoon gelukkiger in hun leven wilden gaan staan. Als Bridgeman Coach bood ik dan ook het Lichter Leven traject aan voor wie de beste versie wilde worden van zichzelf. Voor mensen die meer verdieping nodig hadden startte ik met psychotherapie/coaching vanuit de TransActionele Analyse. Beide benaderingen geven mij maar ook de mensen die bij mij komen veel helderheid, een heldere koers zeg maar.

Mijn website www.helderekoers.nl is dan ook bijna klaar. Die site gaat over coaching, training en therapie. Zinstreel zal dan meer over mediumschap blijven gaan. Zo heb ik mijn focus helder voor 2016.

 

Hoe krijg jij focus en blijf je gefocust in 2016?

* kies een concreet thema voor werk en/of prive. Wat wil jij bijdragen in 2016? Zorg dat je je richt op input. Wat ga jij doen dit jaar op dat gebied? Vertrouw erop dat output vanzelf komt.

* start je dag met meditatie, visualisatie en affirmatie. Ga daarna je dag organiseren en je werk prioriteren. Dat wat met jouw thema te maken heeft geef je prioriteit.

* wissel je werk meerdere keren per dag af met ontspanning. Ga niet tussendoor op je telefoon kijken, maar neem iets te drinken, doe een korte oefening of maak een korte wandeling. Je kunt daarna er weer fris tegen aan en zult veel productiever zijn

* kies welke dingen je met je volledige aandacht doet. Doe die dingen Mindful.

 

Wil je helemaal je doelen zetten en verwezenlijken en gefocust zijn? Informeer dan naar het Lichter Leven programma. Dit traject gaat over verhoging van bewustzijn, je leert wie jij bent en vervolgens wat jij wilt. Wat jij wilt ga je vormgeven in een droomboek. Dit wordt dan jouw focus voor dat jaar. Wat jij daarin hebt gezet ga je visualiseren en affirmeren en uiteindelijk manifesteren. Dat wil zeggen dat jouw dromen werkelijkheid worden! Geweldig toch?

 

 

 

Datum: 08-01-2016 in algemeen
Tags:


tztlulg
2018-02-19 16:49:36
JfXpuI scoopelgugdi, url=pwufqtxozbtf/pwufqtxozbtf/url, link=ejlyzrxsaaqo/ejlyzrxsaaqo/link, hjrhjndarqiv/

eoctoapjnel
2018-02-19 19:21:47
goN8hD kdcggqkbqykb, url=hvvrlnzowava/hvvrlnzowava/url, link=uqzravofydhj/uqzravofydhj/link, knvnkdmnmoam/

Plaats hier je reactie! | Hoe krijg en houd je focus in 2016?


  • * verplicht in te vullen

 

het rode koord

De tekening met het rode koord

Een prachtig stralende vrouw met helder blauwe ogen en zachte kleuren in haar kleding en aura belt bij mij aan voor haar reading.

Ik heb haar eerder gezien, maar waar? Zij bevestigt dat zij bij een van de ‘Ik mis je nog zo-avonden’ was geweest en daar ook een prachtige tekening ontvangen had. We gaan er niet verder op in en starten de reading.


Tijdens de reading beschrijf ik haar zachte aurakleuren en de thema’s die in haar leven spelen.

Ook maak ik melding van wat ik in haar energie en kleuren in de vader-lijn zie; een diep rode kleur, een kracht, maar die vast zit. Er wordt ergens in de familie niet over gesproken. Over iets waar veel kracht in besloten ligt en wat wordt tegengehouden. Rood kan gaan over boosheid, maar ook over identiteit.

Zij vertelt het verhaal over haar voornaam. Bij de geboorte van haar vader, stierf zijn moeder (haar oma dus) op 23-jarige leeftijd. Toen haar vader zelf een dochter kreeg, zou zij naar haar oma heten. Echter, in haar leven werd ze door vader en familie nooit bij haar naam genoemd; men gaf haar allerlei andere naampjes.  Die ene naam had teveel pijn en herinneringen. Maar dat werd niet uitgesproken. De pijn en alles wat niet werd uitgesproken kleefden als het ware onuitgesproken aan haar. Vandaag ervaart ze dat als een belemmering om verder te kunnen. Moet ze haar naam wijzigen?


Ik stel haar voor om de lading van haar naam af te gaan nemen.

Met regressie kan ze terug naar alle onuitgesproken dingen die er speelden in haar jeugd en het met andere ogen bekijken, ervaren en een plek geven. Met EFT (vergelijkbaar met EMDR) kunnen we de pijn en lading van haar naam af halen. En natuurlijk kan ze opklaren door alle energetische koorden te gaan verbreken van verwachtingen, pijn, emoties van anderen die op haar geprojecteerd werden en waar zij voor wegliep. Want met het weglopen daarvan is ze ook weggelopen van een stukje of deel van haar zelf, van haar identiteit. Van volledig in haar kracht te mogen staan en zijn wie zij is, zonder zich te hoeven afzetten tegen allerlei dingen. Dan komt energie weer vrij en kan ze weer vrij stromen. We spreken af dat zij een afspraak zal maken wanneer ze toe is aan zo’n sessie, om de koorden echt door te gaan knippen en weer vrij te leven.


Tot slot laat ze mij de tekening zien, die toch al zo’n ruim half jaar geleden voor haar gemaakt is tijdens de ‘ik mis je zo-avond’.


Rillingen lopen over mijn rug bij het zien van de tekening.  

De tekening laat een rood koord (koorden op het nivo van identiteit=rood) zien dat voor een tafereel hangt. Achter het koord bevindt zich een berg (kracht), waaruit water stroomt (opnieuw stromen), of is het een sikkel waarmee het koord gesneden wordt?, het water zorgt ervoor dat prachtige rode bloemen (rood= kracht, bloemen staan voor het genieten en schoonheid in het leven) weer kunnen bloeien. Zij herinnerde dat degene die dit schilderij maakte had gezegd dat hij niet van bloemetjes tekenen hield, maar dat ze er echt op moesten.

Dit gaat voorbij verstand. Dit bedenk je niet. Wat een bevestiging. Hoe een tekening en een aparte sessie samen komen en over hetzelfde thema blijken te gaan. Gevisualiseerd ooit, krachtig sindsdien.

Dit zijn van die verrassende ‘kunstwerkjes’ van spirit die voorbij het denken gaan.


Vlak na de sessie mailt ze mij de tekening toe en geeft ze aan er veel aan gehad te hebben. Met haar toestemming schrijf ik dit stukje omdat ik graag dit soort ‘schatten’ verzamel, de wonderen die ik mee maak waarin ik ervaar dat spirit de healing van personen op het oog heeft en dat ik met spirit hiertoe mag samenwerken om bij te dragen aan de healing. Deze ‘wonderen’ of ‘kunstwerkjes’ geven mij een diep gevoel van dankbaarheid.


Datum: 15-07-2015 in algemeen
Tags: verandering oude patronen medium, zwolle loslaten intuitief coach groeien en ontwikkelen en veranderen groei, groeien gedragen, spirits echte verandering dankbaar coaching coach traject regressie EFT


Plaats hier je reactie! | het rode koord


  • * verplicht in te vullen

 

zogenaamde mediums

De dappere dochter van rond de dertig kwam met haar moeder mijn praktijkruimte binnen. Moeder was zichtbaar gespannen en dochter moedigde haar aan. Ze vertelde dat beiden naar een beurs waren geweest en te horen hadden gekregen dat er iemand binnenkort zou komen te overlijden en naar zijn partner zou gaan en dat sindsdien moeder nachten wakker lag en zich zorgen maakte om haar vader.

Ik maakte contact met haar overleden moeder en terwijl ik bezig was schoof zij mij een foto toe. 'Dit is haar..', zei ze. Meteen daarop kreeg ik van de andere dimensie de naam Annie door. Ik vroeg haar 'Wie is Annie?'. Helemaal blij antwoordde zij dat haar moeder inderdaad Annie heette. En met het noemen van die naam volgde nog meer informatie over wat specifiek haar moeder was. Annie maakte zich "zorgen"  over haar partner die nog leefde. Zijn gezondheid ging achteruit en er was extra zorg en hulp nodig. Dat zijn zware beslissingen om te nemen als iemand niet meer thuis kan wonen. Door alle informatie die er kwam waren de dappere dochter en haar moeder zo gerustgesteld en overtuigd dat we echt Annie aan de andere kant van de "telefoon" hadden. Wat mij nablijft van dit consult is de verbazing dat er blijkbaar zgn collega-mediums zijn die in 10 minuten tijdens een beursconsult, wat een koopje is om met korting een mini consultje voor elkaar te krijgen, zoveel schade weten aan te richten. Nooit, echt NOOIT, mag iemand (ook geen medium) je zeggen dat er iemand in je omgeving dood gaat. Dood gaan we namelijk allemaal een keer. Maar voorspellingen hierover doen ... dat kan echt niet!

Bij deze vrouwen tijdens de beurs is er zo onethisch mee omgegaan, dat diegene met zorgen en angsten geen oog dicht meer deed. En hoe dapper is het dan dat de dochter haar moeder mee neemt naar.... een medium. Terwijl ze er zo'n slechte ervaring mee heeft gehad. Zij had blijkbaar het vertrouwen dat het wel anders kan. Gelukkig concludeerde zij niet dat het allemaal 1 pot nat was en gooide daarmee het kind met het badwater weg, nee.. zij zocht een beter medium en kwam bij mij terecht. Meteen na het vallen van de naam, was het al duidelijk.... hier is verschil. Dit is een echte. Een ethische.

Wat blij was ik dat ik het hiermee voor haar 'goed kon maken' en dat zij hierna weer rustig kon slapen en de acties kon ondernemen die nodig waren om voor haar vader goede beslissingen te nemen over de zorg die hij nodig had.

Datum: 03-11-2014 in algemeen
Tags:


Plaats hier je reactie! | zogenaamde mediums


  • * verplicht in te vullen

 

kusje voor 't slapengaan

Wie stopt mij 's avonds in?

Een jonge vrouw van in de 20 kwam bij mij op consult samen met haar schoonmoeder. Zij stelde mij meteen de vraag: 'wie stopt mij 's avonds in?'.

Direct dacht ik 'dat zal vast haar oma zijn', maar ik ging daar niet op in. Ik vertelde haar dat ik zou mee kijken in haar energie en bouwde het contact op. Ik begon over de jonge vrouw te vertellen, maar ik was nog geen twee zinnen verder, of ik zag duidelijk een jong meisje van een jaar of 3 a 4 en vroeg haar, "is er een meisje van een jaar of 3, 4 in je omgeving overleden?"

Zij ontkende het. Zij had wel een zoontje van 11 maanden, maar geen meisje. Toch zag ik hoe ze nu naar school zou zijn gegaan met dat meisje en dat dat heel belangrijk was voor haar, dat ze met veel liefde en tijd en aandacht voor kinderen zorgde. Ik voelde zo sterk dat meisje bij haar..... De jonge vrouw begon te huilen.

Zij had net die ochtend voor het eerst aan iemand, en wel haar schoonmoeder, haar groot meegedrabgen geheim verteld. Toen zij 16 jaar was heeft ze een voldragen dood meisje gebaard. Niemand wist het, ze was helemaal alleen.

Ik vertelde haar dat ik niet geloof dat er een (boze) God is die besluit het leven te 'nemen', maar wel in dat sommige zielen kiezen om de ervaring mee temaken om een kortere tijd te leven. Om bijvoorbeeld de warmte van de buik en de harteklop van een moeder te voelen. Dat is dan voldoende. Het blijft onbegrijpelijk en verdrietig waarom dat juist jou moet overkomen. Maar de ervaringen van zo'n kindje in de buik zijn niet onbelangrijk.

 

Ik begon te vertellen over de ervaringen van haar kindje. Dat ze geluidjes heeft gehoord van een muziekdoosje dat ze uitkoos in een winkel. Een geel doosje met een beertje er op. En weer huilde ze van herkenning. Ze had inderdaad met zo'n doosje in haar handen gestaan en het gekocht. Ook het geluid van een ketting met hanger werd herkend en had nu een mooi plekje gekregen in de slaapkamer van haar 11 maanden oude zoontje. Met een glimlach bevestigde ze dat. Na nog even te hebben stil gestaan over haar als vrouw en moeder en de warmte van haar hart voor haar kind(eren) liet het meisje mij een kleine steen zien dat bij haar begraven was. Vol ontroering bevestigde de jonge vrouw ook dit, namelijk dat ze bij het kindje een hartvormige steen begraven had.

Hoe bijzonder te ervaren dat zelfs het jongste leven zoveel herinneringen met zich mee draagt van de tijd dat ze in de buik zat. En natuurlijk volgt het meisje haar moeder nog, ze vertelde over dingen die nu in het leven van haar moeder waren. En ja..... natuurlijk was zij degene die haar moeder iedere avond een kusje gaf!

Datum: 03-11-2014 in algemeen
Tags: dood kindje overleden kinderen


Plaats hier je reactie! | kusje voor 't slapengaan


  • * verplicht in te vullen

 

precies dat wat nodig is

Totaal ontredderd zat ze in haar flat, waar ik bij haar op bezoek kwam. Normaal genomen komen mensen naar mijn praktijk, maar ik begreep dat zij heel hard mijn hulp nodig had en om financiele en andere redenen niet in de gelegenheid was bij mij te komen. Ik voelde dat ik er heen moest. 

Haar dochter stond haar bij. Totaal vermagerd en verzwakt zat zij op de bank. "Jeetje wat is er hier veel gebeurd..." dacht ik. Op alle fronten is er wel wat aan de hand. Dus ik begon te vertellen over haar fysieke situatie. De meest in het oogspringende was dat ze niet gezond was. Maar de spirits lieten mij weten dat ze eigenlijk voor onderzoek naar het ziekenhuis in Groningen zou moeten, want daar zat een specialist met speciale technieken en kennis uit Amerika. Maar zij had geen vervoer en geen geld om in Groningen te komen. Ten einde raad was ze. Uitgepuzzeld rondom haar gezondheid. Haar laatste redding was in Groningen, maar het lukte haar niet daar naar toe te gaan.

Met open mond hoorde zij mij dit vertellen... ongelofelijk... Inderdaad was ze doorverwezen naar het ziekenhuis in Groningen en was dat haar laatste mogelijkheid. Ik vervolgde over vervoer en over auto's, over relaties en vooral haar laatste relatie die haar met schulden en een leeg huis had achter gelaten. Alles bevestigde ze.

Het bijzondere aan dit vak is dat informatie door je heen komt en je vaak niet weet wat je zegt of hoe je erbij komt. Laat ze mij niet vragen om de loterij te voorspellen, want dat lukt niet. Maar wat er tijdens dit consult gebeurde heeft ook mij van mijn stuk gebracht. Ik zag voor mijn geestesoog een bankpas verschijnen. Blauw/groen met geel.  Ik vroeg haar: 'is jouw bank de ABN-Amro?" Dat bevestigde zij. En daarna noemde ik een cijfercombinatie. Is dit jouw banknummer? Ik herhaalde m nog een keer... De dochter sprak m nog een keer na.... "Ja.. dit is mijn banknummer!" . 'Wat moet ik met een banknummer?' dacht ik nog, 'waar gaat dit naar toe?' En toen werd het duidelijk. "Er is fraude gepleegd met deze bankpas!" riep ik bijna enthousiast uit. Wat natuurlijk niet iets is om enthousiast over te worden... Wat bleek? Ze zou diezelfde week een rechtszaak hebben omdat een curator fraude had gepleegd met die bankpas en met nog een aantal andere clienten waar hij door werd aangeklaagd. Ze zat in spanning hiervoor. Het feit dat ik deze bankpas noemde en vanuit het niets 'wist' dat er fraude mee gepleegd werd was als een bevestiging voor haar! Hierdoor ging ze rustiger de rechtszaak in.

Een week later kreeg ik een telefoontje: De aanklacht tegen de curator bleek gegrond.

Kan ik nu lotto's voorspellen? Bankpassen en pincodes 'raden' of voorspellen? Nee!

Wat er door mij heen kwam heeft mij verbaasd. Het heeft mij bevestigd dat de spirits precies datgene doorgeven wat nodig is, dat wat relevant is voor de ander. In dit geval was het heel erg nodig dat de vrouw hoorde dat het over die specifieke bankpas ging. Ik weet zeker dat de spirits in zulke gevallen mensen helpen en als het nodig is de nummers doorgeven! Zoals ook mij overkwam. 

Weet ik het nummer nu nog? Nee! Het nummer kwam door mij heen. Het was niet van mij, ging niet langs mijn denken of geheugen. Toen ik thuis kwam was ik ook weer 'leeg'. Niets van wat door mij heen komt of kwam is 'van mij'. Het komt alleen maar door mij heen als geschenk van die andere wereld, ten dienste van en precies passend voor de mensen die het nodig hebben. Precies datgene wat nodig is. Niet meer en niet minder.

In dit geval een wondertje.

Datum: 03-11-2014 in algemeen
Tags: hulp gedragen, spirits verandering


Plaats hier je reactie! | precies dat wat nodig is


  • * verplicht in te vullen

 

 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl