Eigentijds medium geeft demonstratie

De Peperbus - woensdag 15 mei 2013

Door: De Redactie
DIEZERPOORT - “Mensen komen bij mij om te achterhalen wat ze voelen. Soms letterlijk, zoals wanneer ze het idee hebben dat ze worden aangeraakt door een overleden dierbare. Soms figuurlijk, als ze het contact met hun innerlijke kracht hebben verloren en geen antwoord op hun levensvragen kunnen vinden”, vertelt Elayne Lussenburg van Zinstreel.

[Elayne Lussenburg is een medium van deze tijd. In de ene hand een iPad en in de andere een stenen bol, een variant op de bekende glazen bol.]
Elayne Lussenburg is een medium van deze
tijd. In de ene hand een iPad en in de
andere een stenen bol, een variant op de
bekende glazen bol.
Foto Eva Posthuma

Op 28 mei geeft de Zwolse een demonstratie tijdens de Inspiratieavond aan de Ferdinand Bolstraat 25.
Elayne is medium. Niet zo eentje met veel theater, grote gouden oorbellen en spannende verhalen, maar – zoals ze zelf zegt – een eigentijds medium. Op de keukentafel staat haar Apple notebook. Op de iPad die ernaast ligt komen Facebook-berichten binnen. Met haar groene skinny jeans en kleurrijke top is ze een vrolijke verschijning. Het grootste deel van haar carrière werkte ze als professioneel musicus en als leidinggevende in de culturele sector. Een paar jaar geleden besloot ze haar bovengemiddelde intuïtie beroepsmatig te gebruiken om anderen te helpen. “Ik ben niet anders dan andere mensen, behalve dat ik de intuïtie die iedereen van nature in zich heeft, verder heb ontwikkeld.”
Elayne omschrijft haar methode als ‘het lezen van energie’. “Alles wat in een mensenleven gebeurt, heeft effect op lichaam, geest en energie. Voor lichamelijke problemen is er de dokter, voor geestelijke of psychische aandacht de psycholoog. Zijn je klachten na het bezoeken van de dokter en/of psycholoog nog steeds onverklaarbaar, dan ligt de oorzaak waarschijnlijk in een energetische verstoring. Mediums kunnen aanwijzen waar de kink in de kabel is gekomen. Hoe dat werkt? Vergelijk het met ICT. Alle informatie is opgeslagen in ‘the cloud’, in de wereld om ons heen. Ik log in en download info over een persoon. Het komt in plaatjes, geluiden of geuren binnen.”
“Een jonge vrouw die bij mij op consult kwam, voelde elke avond wanneer ze in bed stapte een kus op haar wang. Ze vroeg zich af wie dat deed. Ik kreeg beelden van een klein kindje. Dat bleek haar overleden kindje te zijn.”
Mensen die bij Elayne op consult komen, zoeken contact met een overleden dierbare of hebben levensvragen. “Moet ik verhuizen? Is dit de juiste partner voor mij? Wat zijn mijn talenten? Ik weet de vinger op de zere plek te leggen of te achterhalen waar de twijfel vandaan komt. Vaak kunnen ze daarna zelfstandig de juiste keuzes maken.”

http://www.deweekkrant.nl/media/item?mediaid=3543616

Spirituele Muziek uit Stilte geboren

De Peperbus

16 jan 2013

Door: Joop De Haan
BINNENSTAD - In brasserie De Stadgenoot wordt zondag 20 januari de BewusteBorrel gehouden. Dat is de eerste van drie maandelijkse ontmoetingen van BewustZwolle. Op die zondag wordt er aangesloten bij de maand van de spiritualiteit met als thema: Stilte. Die middag wordt ook de cd ‘In Between’ van Adryen & Elayne gepresenteerd.

Elayne Lussenburg en Brenda Wielders. Ze
presenteren zondag hun cd tijdens de
BewusteBorrel in de Stadgenoot.
foto eva posthuma

 

Een cd-presentatie tijdens een bijeenkomst over stilte, is dat geen tegenstrijdigheid? “Juist niet”, zegt Elayne Lussenburg, een van de maaksters van de cd en initiatiefneemster van BewustZwolle. “In de stilte wordt de klank geboren, stilte is een wezenlijk onderdeel van muziek, door gebruik van stilte wordt de muziek krachtiger.” 

De andere muzikant is Brenda Wielders (Adryen). De cd van Adryen & Elayne heet ‘In Between’, dat staat voor de overgang van het bewuste naar onbewuste. De cd is zo ook tot stand gekomen. Wielders en Lussenburg gingen in de studio zitten en maakten al improviserend hun muziek. “We zijn gaan spelen, en reageerden op elkaar. Op een gegeven ogenblik kwamen we in een flow. Dat vraagt veel van je maar is ook heel intens.”
“De muziek legt een verbinding tussen de wereld waarin we leven, maar maakt ook contact met een diepere laag, dat is de basis wie je werkelijk bent. De cd is bedoeld als ontspanning maar ook om werkelijk stil te worden in jezelf.” 
De muzikantes gebruikten bij de opnames ongeveer twintig akoestisch muziekinstrumenten en hun stem. “Dat is een soort fantasietaal, soms klinkt het Hebreeuws, dan weer Indiaas of Keltisch.” 
De opnamesessie resulteerde in een cd met nummers met elk een eigen sfeer. Het live spelen van die geïmproviseerde muziek gebeurt met behulp van opgenomen zogenoemde sporen, muzieklijnen die tijdens de cd-opname zijn vastgelegd. 
Lussenburg is naast muzikant, ze is afgestudeerd aan het conservatorium, ook ontwikkelaar en inspirator van Bewust Zwolle, een netwerk waarbij zo’n 65 bewustzijns-ondernemers zijn aangesloten. “Bewustwording is het proces in de mens dat verband houdt met een verruiming van het denken en gaat het over de vier verschillende leefgebieden van de mens: persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, gezondheid en welzijn, milieu en duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dus niet alleen het denken binnen je eigen maatschappelijke context en waarnemingen, maar gedacht vanuit een allesomvattend geheel. Het gaat om een ruimer begrip over jezelf, de wereld en de essentie van je bestaan. Bewustwording hoeft niet per definitie spiritueel te zijn, maar is wel geënt op het besef van een allesomvattende eenheid.”
Wie het interessant vindt om daar met anderen over te praten is welkom op de BewusteBorrel in de Stadsgenoot.
”Naast de cd-presentatie zijn er stoelmassages en zullen diverse bewustzijnsondernemers van BewustZwolle kort vertellen over hun activiteiten en deze presenteren. De toegang tot de BewusteBorrel aan in de Stadgenoot aan de Sassenstraat is gratis, volgende zijn 17 februari en 17 maart.

 http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/januari/16/spirituele_muziek_uit_stilte_geboren#.

UPeo6JkxwC4.facebook

 

Het effect van Mantra’s & Powersongs

Vanaf 20 september wordt er in Zwolle een 6-delige workshopserie gegeven met Mantra’s en Powersongs. Tijdens deze zes avonden wordt er vooral lekker veel gezgen, maar ook gekeken naar techniek en naar het effect van de mantra’s en powersongs.

De workshops worden georganiseerd door Elayne Lussenburg van Zinstreel. “muziek is al jarenlang mijn professie en langzaam maar zeker kwam daar de spiritualiteit en het mediumschap bij”, laat zij weten op haar website. “In het mediumschap ben ik mij verder aan het professionaliseren via diverse opleidingen en trainingen. Maar muziek was daar altijd, nu innerlijk en spiritueel verdiept, geen Paganini meer, maar muziek van de ziel… Want waar woorden eindigen, daar komt muziek vaak wel; het raakt direct de ziel.”

Mantra’s & Powersongs
“Tijdens deze avonden zingen we lekker veel; van verstillende mantra’s tot verwarmende, krachtige, liefdevolle, harmonieuze songs”, laat Elayne weten. Ook zal er aandacht zijn voor zang- en stemtechniek bij de songs.
Bij de mantra’s ligt de nadruk op de ervaring achter de woorden en de muziek en het effect daarvan op onszelf; de effecten die eeuwen terug in oude wijsheden al bekend waren en die wij in onszelf her-ontdekken.

Wil je meer weten over deze workshopserie of over andere activiteiten van Zinstreel? Kijk dan op de website.

http://spiritualiteit.blog.nl/onderwerpen/muziek-spiritualiteit/2012/09/11/het-effect-van-mantras-powersongs

http://www.weblogzwolle.nl/content/view/31137/1/

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl