Over mij

Al van jongs af aan dacht ik na over de diepere dingen in het leven. Mijn moeder wilde graag dat ik onbezorgd buiten zou spelen, maar ik was een droomkind. Ik stelde allerlei vragen waarop anderen geen antwoord wisten. Toen ik een jaar of 6 was ging ik met een vriendinnetje naar een Bijbelclub. Omdat ik altijd al een Godsbesef had, ook al waren mijn ouders niet gelovig, deed ik ook daar mijn gebedje om dicht bij God te mogen zijn. Tijdens zo'n eerste gebed kreeg ik allerlei visioenen, beelden op klaarlichter dag! Ik vertelde ze aan de begeleiders die versteld stonden! Vanaf dat moment merkte ik dat ieder gebed dat ik bad verhoord werd en ook dat ik dingen van te voren 'wist'.

Rond die leeftijd werd ik ook geraakt door muziek. Het raakte mij diep in mijn ziel, het gaf de rijkdom aan gevoelens, kleuren, geuren en beelden weer die ik via taal niet wist te uiten. (hoewel ik niet op mijn mondje gevallen was..)  Al jong wijdde ik mij toe aan muziek en aan 'god'. Koos daarin mijn eigen koers en weg. Weliswaar in een westers land waar 'god'  vertaald werd met de christelijke vader-god ingebed in een calvinistische 'cultuur'.

Vanaf mijn 18e werd ik mij meer en meer bewust van mijn gaven die altijd al bij mij waren en leerde het door de jaren heen steeds beter gebruiken. Ik werd mij ook steeds meer bewust van mijn grote verantwoordelijkheid om met zorg te communiceren met zowel de overledene als de nabestaanden. In de kerk kreeg ik wekelijks de gelegenheid de beelden en boodschappen die ik binnen kreeg en die daar 'profetieen'  werden genoemd, te delen voor de zalen met zo'n 1000 mensen. Ik oefende mij toen in het zuiver weergeven van de beelden die ik binnenkreeg en het interpreteren van de symbolentaal.

Ook speelde ik viool in de kerken. Ik maakte een afspraak met Spirit dat ik alleen zou spelen als ik in contact met God was en als het moment klopte en niet als muzikaal behang van de kerk. Het gevolg was dat als ik speelde en improviseerde op mijn viool er veel mensen geraakt werden en gingen huilen en naar voren kwamen voor gebed, heling en genezing. De gebedswerkers hadden dan hun handen vol...

In die tijd werkte ik ook jaren met mensen met 'gebed'. Nu zou ik dat regressie, delenwerk en opklaren noemen. In communicatie met je eigen innerlijk licht en je goddelijke bron. Veel mensen met bijvoorbeeld meerdere persoonlijkheden/delen in zich werden hierdoor 'bevrijd' oftewel geheeld.

God, mijn innerlijke bron, en mijn gids, sprak zelf tot mij en ik ervaarde direct daarvan leiding en richting in mijn leven. Uiteindelijk ben ik uit de kerk gegaan omdat ik ontdekte dat God universeler en groter was dan de benadering in de christelijke kerk. Naar mijn beleving kijkt de christelijke kerk door het blauwe glas van een gebrandschilderd raam naar het Grote Licht, kijkt de islam door het zelfde raam maar dan het rode glas naar het Grote Licht enzovoorts. En allemaal hebben we het over het zelfde Grote Universele Licht dat tevens IN ons is! En waarop we ons direct kunnen afstemmen!

Toen ik 40 werd ervaarde ik een soort van 'inwijding' in een nacht. Vanaf die dag was ik nog helderziender dan ik al was. Ik zag overleden mensen nog duidelijker en leerde nauwer naar mijzelf hierin luisteren. Werd mij bewuster van energie en energetisch werk en van mijn eigen innerlijke stem die ik EINDELIJK serieus durfde te nemen. Mij ontworsteld van alle meningen en 'oordelen' van de christelijke kerk nu in mijn eigen VRIJHEID gaan staan en er voor durven uitkomen dat dit deel van mij is, dat ik MEDIUM ben. Dat ik hetzij via muziek, hetzij via mijn buitenzintuigelijke gaven eigenlijk altijd al in afstemming was.

Ik professionaliseerde mij via diverse opleidingen in de muziek (conservatoria, viool, zang, piano), begeleiding en afstemming op mensen (contactgericht spelen en autisme-cursussen, energetisch werk en opklaren) en spiritualiteit (energetisch werk, intuitieve ontwikkeling, reiki/healing en mediumschap)

Na jarenlang als muziekprofessional en manager te hebben gewerkt in de kunst- & cultuursector, nam mijn werken met spiritualiteit en mensen de afgelopen jaren meer en meer toe (vanaf 1993 via gebeds-genezing en -bevrijdingswerk) (vanaf 2009 in combinatie met klank en muziek), en vallen uiteindelijk vanaf begin 2012 al mijn werkzaamheden met kunst en spiritualiteit  officieel samen onder de noemer van mijn praktijk Zinstreel.

Zinstreel verwijst naar Zingeving en de Minstreel, maar ook naar de 6 Zintuigen die de toegangspoorten zijn tot onze ziel.

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl