Vliegen in de gouden zon

Als kind droomde ik het al... dat ik kon vliegen.

En in mijn dromen deed ik dat ook. Ik ging dan een stukje boven alles vliegen en kon van daar uit 'zien'. Ervaarde van daar uit dat ik mij kon distantieren uit situaties, ze kon overzien en dat ik wijsheid ontving. Als kind was ik dan ook een stuk wijzer voor mijn leeftijd dan anderen. Het was eigenlijk altijd een beetje een mix. Sommigen vonden mij kinderlijk naief, maar soms ook erg serieus en soms zelfs betweterig. Dan kwam ik met kennis die gewoon te ouwelijk was voor wat zij bij mijn leeftijd vonden passen. Ik snap het wel...

Wijsheid ontvangen is een ding. Maar wat ik moest leren in het leven is om te DOORLEVEN. Om te rijpen en zo vanuit ervaring meer begrip en doorleefde wijsheid te krijgen. Op een bepaald moment vallen die dingen samen. Dan heb je de leeftijd en de ervaring. Tel daar dan de wijsheid bij op en je hebt de gouden stralen van de zon.

Consulten zijn voor mij als vliegen op termiek....

Ja, er zijn af en toe consulten waar ik hard voor moet werken,  het is alsof het moeilijk is de rustige luchtstroom te vinden, dan vind ik flarden en moet ik er hard voor vliegen en werken. Ook dan vlieg ik, maar anders, het kostte mij dan meer inspanning. 

Als ik in een consult bezig ben en het gaat lekker (en dat gaat het vaak), dan vlieg ik ook. Mijn trillingsfrequentie gaat omhoog, ik kom in de termiek terecht en hoef slechts mijn vleugels 1 keer uit te slaan en verder geen moeite meer te doen. En alles komt vanzelf. Het weten, het voelen, het horen, het zien. Het is dan als 1 stroom. Ik vlieg en ik volg...

Heerlijk om te ervaren. Maar ook om te zien dat dit het zelfde voelt als wat ik in mijn dromen ook altijd al ervaarde. Op een bepaalde laag van lucht komen, en daar moeiteloos vliegen. En in die termieklaag gewoon 'weten', 'zien' en wijsheid en volgen...

En dat is waaarom ik zo van dit vak houd. Het is echt heeeeeeeeerlijk om te doen! Het vliegen is een heerlijk gevoel.

Tel daar bij op wat het vervolgens de ander (de client) brengt en hoe bijzonder dat is en het is als samen vliegen in de gouden zon! Hoe mooi kan dat zijn?

Datum: 22-09-2012 in algemeen
Tags:


 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl