Een bijzondere bruiloft

Een lieve vrouw en collega van mij kwam bij mij op bezoek. Wij dronken gezellig thee in de tuin en zij vertelde vol trots over haar dochter die deze zomer gaat trouwen. Omdat het buiten toch wat fris werd besloten we naar binnen te gaan en daar het consult te geven.

Duidelijk voelbaar was haar overleden moeder die tegen mij begon over een anekdote, een herinnering... De trouwerij van haar dochter, mijn lieve collega dus... Ik vertelde mijn collega hoe haar moeder haar bij de bruiloft een jurk had willen geven en nog veel meer, maar dat ze moest toekijken. De schoonmoeder had namelijk op zich genomen om de trouwjurk te gaan maken. Het moest en zou van haar hand komen. Ik werd mij bewust van hoe ongelukkig mijn collega was op haar bruiloft. De jurk was helemaal niet naar haar zin maar ze wilde haar schoonmoeder niet teleurstellen. Ze had een rotdag gehad. Ook kwam de schoonmoeder door, die alsnog haar excuses aanbood. Ze was alleen maar bezig geweest met haar project, terwijl het het huwelijk was van haar schoondochter!

Ik wilde na een aantal beschrijvingen het consult al af gaan ronden, maar haar moeder had nog iets erg belangrijks te zeggen.. Ze bleef maar 'duwen'  in mijn rug. Ik moest nog iets vertellen van haar ...

Zij vertelde over haar verlangen destijds iets voor haar dochters huwelijk te kunnen betekenen, en dat het haar niet lukte. Vervolgens liet de overleden moeder mij een sieraad zien. Een blauwe steen in de vorm van een ovaal of druppel met een dubbel bewerkte/versierde rand er om heen. Ik tekende de hanger uit op een vel papier. Onmiskenbaar duidelijk was dit voor mijn collega; zij had drie juwelen van haar moeder gekregen met een blauwe steen, een ring, een driehoekige en een ovale vorm die er exact zo uitzag als ik beschreef!

Dit sieraad wilde de grootmoeder nu voor het trouwen aan haar kleinkind geven, om ook bij te dragen aan de bruiloft zoals ze zo graag bij haar eigen dochter gedaan had.

Mijn collega ging huiswaarts met een enorme bemoediging van haar moeder, een terugdenken aan haar eigen bruiloft en een geschenk voor haar dochter's bruiloft. Wat mooi dat verleden en heden en toekomst zo met elkaar verbonden werden en dat de bijzondere bruiloft daar een aanleiding toe was!

 

(Vanzelfsprekend plaats ik nooit zomaar ongevraagd ervaringen mbt consulten op mijn site! Alles wat anderen aangaat of wat enigszins een wat persoonlijke inhoud weergeeft van een consult is altijd vooraf gelezen en goedgekeurd door de betrokkene!)

Datum: 14-09-2012 in algemeen
Tags:


 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl